ajax loader container

Ziare.com: Disputa OMG: Tabara, acuzat ca apara interesele companiilor americane

WIND MEASUREMENTS

 • 04 2011 08
  Partidul Verde se pronunta impotriva organismelor modificate genetic si il acuza pe ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, ca sustine interesele companiilor americane Monsanto si Pioneer.

  Verzii se pronunta categoric impotriva cultivarii plantelor modificate genetic (organisme modificate genetic-OMG) in Romania, deoarece consumul alimentelor care contin aceste OMG-uri poate avea in timp consecinte negative asupra sanatatii oamenilor, se arata intr-un comunicat al formatiunii remis vineri Ziare.com.

  Partidul Verde atrage atentia asupra efectelor negative ale alimentelor care contin organisme modificate genetic, cum ar fi: efectele alergice - genele nou inserate pot produce proteine care la unele persoane determina alergii. Cele mai frecvente alergii sunt cele fata de lapte, oua, peste, cereale si soia.

  Mai pot aparea modificari la nivelul metabolismului - prin inserarea de gene noi, se pot produce alterari la nivelul totalitatii genelor continute de catre un organism, cum ar fi scaderea cantitatii de substante nutritive si cresterea nivelului de toxine in organismul gazda.

  Partidul Verde sustine ca actualul guvern, ca si celelalte precedente, nu are o politica agricola coerenta, care sa sprijine productia locala si micii producatori.
   

  Citeste mai mult despre Disputa OMG: Tabara, acuzat ca apara interesele companiilor americane pe ziare.com

  taguri
  Sursa: green-report.ro