ajax loader container

Winslow Group si GE – proiect eolian de 69 MW in Bulgaria

WIND MEASUREMENTS

 • 04 2011 20

  Acest proiect, care urmeaza sa produca pana la 69 megawati energie cu ajutorul turbinelor eoliene de la GE, a fost anuntat astazi in cadrul Expozitiei Internationale privind Eficienta Energetica si Energia Regenerabila pentru Europa de Sud-Est, organizat la Centrul Inter Expo din Sofia.

  Proiectul va fi situat pe un teren agricol aflat langa satele Yagnilo, Stan si Pamoukchii din municipalitatile Vetrino si Novi Pazar, in regiunea de nord-est a Bulgariei.

  ”Guvernul bulgar se afla in plin proces de redefinire a politicii privind energia regenerabila, iar noul standard privind energia regenerabila urmeaza sa fie emis peste cateva luni. Proiectul nostru vine in sprijinul indeplinirii obiectivelor nationale ale Bulgariei privind energia curata, dar in acelasi timp va crea si noi locuri de munca intr-o zona rurala, subdezvoltata,” a declarat Yanik Mekushin, Director Executiv al Winslow Wind Power JSC, o divizie a Winslow Group, dezvoltator imobiliar bulgar. ”Datorita colaborarii cu GE, unul dintre principalii furnizori de tehnologie consacrata de turbine eoliene din lume, suntem convinsi ca aceasta initiativa va avea succes pe termen lung.”

  Proiectul Winslow consolideaza si mai mult rolul GE in calitate de principal jucator in sectorul energiei regenerabile din sud-estul Europei. Turbinele eoliene si serviciile GE au fost alese pentru cateva proiecte majore din aceasta regiune, printre care si proiectul Fantanele din Romania, care va deveni unul dintre cele mai mari parcuri eoliene din Europa.

  La fel ca proiectul Fantanele, parcul eolian Winslow va fi dotat cu turbine eoliene din clasa 2,5 MW produse de GE si proiectate astfel incat sa genereze cea mai mare productie energetica anuala din clasa lor. Flota de turbine GE instalate la nivel global a ajuns la un numar de peste 16.000, iar turbina eoliana de 1,5 megawati produsa de companie este modelul cel mai des folosit, peste 15.000 de astfel de unitati fiind instalate in intreaga lume. Turbinele eoliene de 1,5 si de 2,5 sunt certificate in cadrul ecomagination, angajamentul pe care GE si l-a asumat la nivel de companie in ceea ce priveste dezvoltarea de produse si servicii cu impact redus asupra mediului.

  ”Turbina eoliana din clasa 2,5 MW este un nou exemplu al modului in care GE dezvolta solutii inovatoare si ecologice pentru clientii sai, solutii pe care acestia se pot baza si in care pot avea incredere,” a declarat George Bises, Manager Dezvoltarea Proiecte pentru GE GDSI. ”Asa cum se va vedea in proiectul Winslow, tehnologia noastra poate veni in sprijinul indeplinirii obiectivelor mai ample ale Bulgariei legate de diversificarea surselor energetice si reducerea dependentei energetice de combustibili fosili. Colaborarea cu Winslow ilustreaza strategia noastra referitoare la incheierea parteneriatelor cu companii locale in efortul de a ajuta tarile din Europa si din intreaga lume sa isi atinga obiectivele de energie mai curata.”

  Despre Winslow Group:

  Winslow este o companie de dezvoltare a teritoriului din Bulgaria care deruleaza activitati in domeniul energiei regenerabile, al dezvoltarii imobiliare si al agriculturii. Compania are o adevarata traditie in ceea ce priveste colaborarile cu investitori institutionali, fiind partener al RREEF, divizia de investitii imobiliare a Deutsche Bank Asset Management, in cadrul unei asocieri create cu patru ani in urma. Mai mult, in anul 2009 Winslow a incheiat un parteneriat de colaborare cu GE in vederea dezvoltarii proiectelor de energie regenerabila in Bulgaria.

  Despre GE:

  GE (NYSE: GE) este o companie activa in domeniile tehnologiei avansate, serviciilor si financiar, raspunzand celor mai dure provocari la nivel mondial. Dedicata inovarii in energie, in domeniul medical, in transporturi si infrastructura, GE este prezenta in peste 100 de tari si are aproximativ 300.000 de angajati in intreaga lume. Pentru informatii suplimentare, vizitati pagina web a companiei la adresa www.ge.com.

  GE deserveste sectorul energetic prin dezvoltarea si instalarea unor tehnologii care contribuie la folosirea mai eficienta a resurselor naturale. Cu cei peste 90.000 de angajati la nivel global si venituri de 38 miliarde USD in 2010, GE Energy este unul dintre cei mai mari furnizori de tehnologii de producere a energiei si de alimentare cu energie din lume. Diviziile care formeaza GE Energy€”GE Power & Water, GE Energy Services si GE Oil & Gas €”conlucreaza pentru a furniza solutii integrate de produse si servicii in toate sectoarele industriei energetice precum cel al carbunelui, petrolului, gazelor naturale si al energiei nucleare, dar si pe segmentul resurselor regenerabile cum ar fi energia hidroelectrica, eoliana, solara, biogazul si alti combustibili alternativi.
  Sursa: businesslive.ro