ajax loader container

Wind Power Romania 2011 – Evenimentul anului in sectorul energiei eoliene

WIND MEASUREMENTS

 • 01 2011 20

  Pe 18-19 ianuarie 2011 s-a desfasurat la Bucuresti Conferinta internationala “Wind Power Romania”, care a reunit toate domeniile de interes legate de industria energiei eoliene si toate institutiile si companiile care pot fi considerate jucatori majori in acest domeniu.

  In programul celor 2 zile ale conferintei au fost incluse sectiuni tematice care trateaza de la chestiuni de politici si reglementari, costul energiei, finantare si investitii in industria energiei eoliene, producatori de echipamente si tehnologie (inclusiv companii mari ca Vestas, care este prezenta la noi, pana la firme care acum intra pe piata romaneasca, cum este Clipper compania a United Technologies), dezvoltatori, operatori, etc.

  “Energia eoliana va fi o cheie pentru a atinge telul de consum de energie regenerabila pana in 2020”, a spus Alexandru Sandulescu, director general pentru politici energetice in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri pentru GreenPower Conferences.

  Conferinta a fost si un bun prilej pentru ca o parte din companiile participante sa faca publice planurile din 2011.

  Iberdrola are planuri sa dezvolte 1.500 MW

  Compania spaniola Iberdrola intentioneaza sa dezvolte capacitati de producere a energiei eoliene de 1.500 MW in Tulcea si Constanta, primul parc urmand sa fie finalizat in 2011, a declarat directorul pentru regiunea Europa de Est al companiei, Alejandro de Hoz, miercuri, la conferinta Wind Power Romania.

  “Vom instala 1.500 Mega Watti in parcuri eoliene in Tulcea si Constanta, in urmatorii trei ani. Primul parc va fi finalizat in 2011″, a afirmat acesta.

  Continental Wind Partners va instala 230 MW in Galati

  Continental Wind Partners va dezvolta un parc eolian cu o capacitate de 230 MW in Galati, urmand ca, in 2013, sa vanda participatia majoritara la acest parc, a declarat directorul executiv al companiei, Mike Scholey, in cadrul conferintei Wind Power Romania.

  “Parcul eolian pe care il vom dezvolta in Galati va avea o capacitate de 230 Mega Watti. Acesta va fi finalizat pana in 2013, cand vom vinde participatia majoritara din proiect”, a afirmat Scholey.

  Wind Power Romania este principalul eveniment dedicat energiei eoliene si este organizat de Asociatia Romana pentru Energie Eoliana (RWEA).

  GALERIE FOTO WIND POWER ROMANIA 2011:

  Sursa: businesslive.ro