ajax loader container

Vulcanul Etna, cel mai activ din Europa, a erupt

WIND MEASUREMENTS

 • 05 2011 12
  Cel mai activ vulcan din Europa, Etna, a erupt noaptea trecuta aruncand nori de cenusa asupra localitatilor italiene din imprejurimi.

  Autoritatile din Sicilia au fost nevoite sa inchida in aceasta dimineata aeroportul international Catania Fontanarossa, din cauza cenusei vulcanice din aer.

  Potrivit Realitatea.net, vulcanul a erupt noaptea trecuta printr-un nou crater, ce s-a creat in partea estica a vulcanului. 

  Localitatile din apropierea vulcanului au fost acoperite astazi de cenusa vulcanica, iar aeroportul din Catania a fost inchis, cu exceptia unui singur terminal.

  Puteti gasi aici imagini cu evolutia vulcanului.

  Situat pe insula Sicilia din Italia, in apropiere de orasele Messina si Catania, vulcanul Etna are inaltimea de aproximativ 3.300 de metri, fiind cel mai inalt si cel mai activ vulcan din Europa.

  Se estimeaza ca vulcanul erupe slab la fiecare 3 luni, si ca la fiecare aproximativ 150 de ani sunt distruse si localitati.

  Ultima sa eruptie spectaculoasa a avut loc in vara lui 2001. Aria de actiune distrugatoare a vulcanului se intinde pe o suprafata de 1.250 km².

  Raluca Petrescu

  Sursa: green-report.ro