ajax loader container

Vremea nefavorabila impiedica atacurile aeriene ale lui Muammar Gaddafi in Libia

WIND MEASUREMENTS

 • 04 2011 01
  Vremea nefavorabila din Libia, care s-a manifestat de la inceputul acestei saptamani, restrange atacurile aeriene ale fortelor colonelului Muammar Kadhafi, a declarat seful Statului Major Interarme american, amiralul Mike Mullen, scrie AFP.

  “Cea mai mare problema din ultimele trei sau patru zile a fost vremea. Norii impiedica avioanele sa vizeze cu precizie trupele loialiste, obligandu-le sa se asigure, totodata, ca nu provoaca victime in randul populatiei, o prioritate afisata a coalitiei internationale ", a declarat Mike Mullen.

  Acest lucru a redus mai mult decat orice altceva eficienta avioanelor insarcinate sa efectueze atacuri care, uneori, nu pot "vedea tintele cu precizie".

  Conditiile meteorologice au permis fortelor loialiste sa isi continue contraofensiva catre est, in timp ce liniile rebele erau subtiate, a mai spus seful Statului Major Interarme.

  Fortele lui Muammar Gaddafi isi consolidau ieri pozitiile la sud de Ajdabiya, la 160 de kilometri sud de Benghazi, potrivit amiralului Mullen, care a declarat ca se asteapta la o reluare a ofensivei loialistilor in directia Benghazi.
   

  Sursa: green-report.ro