ajax loader container

Veronica Dragan: Verowind va gestiona toate activitatile legate de piata energiei regenerabile

WIND MEASUREMENTS

 • 12 2010 15
  Veronica Dragan publicatiei WallStreet, aceasta sustine ca energia verde este una dintre pietele care cresc cel mai rapid in Romania.

  Veronica Dragan, 37 de ani, a preluat conducerea ButanGas Group in urma cu aproape 10 ani, ea coordonand si business-urile din cadrul Dragan Group. In august 2008, dupa moartea lui Iosif Constantin Dragan, fondatorul ButanGas, a devenit cea mai bogata femeie din Romania.

  Potrivit Veronicai Dragan, grupul a construit o ferma eoliana de 25 MW in Constanta si a decis sa infiinteze o noua companie, Verowind, care va gestiona toate activitatile legate de piata energiei din resurse regenerabile.

  Veronica Dragan a mai declarat pentru WallStreet ca lucrarile la ferma eoliana vor fi finalizate la sfarsitul anului si va incepe productia la inceputul lui 2011.

  Grupul Dragan include ButanGas, Fundatia Dragan, tipografia Fed Print, Fundatia General Stefan Gusa, editura Nagard, radioul Nova FM, cotidienele locale Renasterea Banateana si Redesteptarea, televiziunea Ten TV, Universitatea Europeana Dragan, clinica medicala Veroniki Life si galeria de arta Veroniki Art.

  Odata cu transferul ButanGas SpA in cadrul holdingului Veroniki s-a realizat si o majorare a capitalului Veroniki Holding pana la 13 milioane de euro. Grupul industrial ButanGas, cu activitati in Italia, Albania, Austria, Serbia, Grecia, Bulgaria, Romania, Maroc si Polonia, a finalizat anul trecut cu  o cifra de afaceri de 530 de milioane de euro. Veroniki Holding SpA este condusa de Veronica Dragan, din pozitia de presedinte, iar din cea de director general, de Antonello Bracalello. Holdingul are sediul la Roma, Itala, acolo de unde sunt coordonate toate activitatile grupului ButanGas.

  Sursa: businesslive.ro