ajax loader container

Ultima ora: Alerta de poluare cu pulberi in suspensie (PM10) in Anglia si Tara Galilor

WIND MEASUREMENTS

 • 04 2011 21
  Guvernul Marii Britanii a anuntat in urma cu putin timp ca exista un grad foarte ridicat de poluare, in Anglia si Tara Galilor, cu particule cunoscute sub denumirea de PM10 (poluare atmosferica cauzata de pulberi in suspensie), informeaza site-ul BBC.

  Ministerul Mediului britanic a sesizat ca in aer s-au detectat valori cu mult peste media admisa de PM10, care au fost inregistrate astazi si este de asteptat ca poluarea sa persiste in aer si in timpul Sarbatorilor de Paste.

  Se banuieste ca poluarea este cauzata de temperaturile calde si vremea stabila, ca urmare a presiunii atmosferice ridicate.

   Persoanele care sufera de astm ar putea fi afectati de nivelul ridicat de poluare si ar putea intampina dificultati respiratorii.

  De asemenea, ministerul britanic a sfatuit oamenii sensibili la substante poluante sa nu faca mişcare in aer liber, după-amiaza. In plus, populatia vizata este îndemnata sa foloseasca masina doar in cazuri de urgenta pentru a evita acumularea de gaze în exces.

  Romania in infringement pentru poluare cu PM10

  Comisia Europeana a declansat procedura de infringement pentru 5 zone din Romania, din cauza poluarii atmosferice cauzate de pulberile in suspensie, avertizeaza reprezentantii Garzii Nationale de Mediu.

  Zonele in care au fost inregistrate depasiri ale limitelor de pulberi in suspenie (PM 10) sunt Galati, Timisoara, Craiova, Cluj si zona de nord a tarii.

  Mihaela Pavnutescu
   

  taguri
  Sursa: green-report.ro