ajax loader container

Siemens se asteapta la o crestere de 10% in 2011. Planuri pentru o fabrica de turbine eoliene

WIND MEASUREMENTS

 • 02 2011 22
  Siemens se pregătește pentru un 2011 în care afacerile vor crește cu minimum 10%, având planuri de dezvoltare pentru toate cele trei divizii ale companiei: industrie, energie și sectorul medical.

  „Siemens a înființat acum câteva luni o bancă proprie, al cărei scop este finanțarea unor proiecte la nivel mondial. Acum suntem în discuții, într-o fază incipientă, urmărind a folosi serviciile acestei bănci pentru cofinanțarea necesară proiectelor realizate cu fonduri europene, de către instituții publice sau private“, a declarat Joachim Wiesner, chief financial officer, pentru Capital.

  O excepție este Ministerul Transporturilor, care a inițiat mai multe proiecte de infrastructură ce urmează să fie finanțate cu bani europeni. Dacă acestea se concretizează, ponderea banilor publici în cifra de afaceri a diviziei de industrie a Siemens ar putea crește considerabil peste cota de 30%, cât este în prezent.

  Potrivit Capital, Siemens are deja în derulare primul său contract cu dezvoltatorul unui parc eolian. Compania va furniza Enel turbinele pentru un parc eolian ce va fi construit în țară, dar nu în Dobrogea. Și este doar primul din ceea ce se dorește a fi o implicare de lungă durată în industria locală. „Este o mare cerere de turbine la nivel mondial, motiv pentru care nu putem lucra la toate proiectele la care ne dorim, deoarece ar însemna să livrăm peste câțiva ani. Din fericire pentru grup, România este o țară focus, una dintre cele care au prioritate”, a explicat Joachim Wiesner citat de Capital. Altfel spus, dezvoltatorii stau, literalmente, la coadă pentru a-și primi turbinele, iar România intră în față.

  În ceea ce privește investițiile în propriile facilități de producție deținute în România, Siemens are, de asemenea, planuri de dezvoltare. Mai exact, se dorește extinderea fabricii de la Sibiu, care produce componente electrice.

  „Decizia va fi luată până la sfârșitul lunii septembrie. Discuțiile au început anul trecut și, ca de fiecare dată în cazul companiilor multinaționale, este și o competiție între țări. Avem avantajul că fabrica din Sibiu este cunoscută, piața muncii este atractivă și, în comparație cu alte țări din regiune, merită să investești aici“, spune Wiesner. Investiția ar crea încă 100 – 200 de locuri de muncă. În acest caz, țara noastră concurează cu unitățile deținute de grup în Ungaria și Bulgaria.

  Sursa: businesslive.ro