ajax loader container

Se prelungesc inscrierile in Green Business Index 2011

WIND MEASUREMENTS

 • 04 2011 20
  “Datorita numeroaselor solicitari din partea companiilor care vor sa se regaseasca in topul companilor verzi din Romania, Green Business Index (GBI) 2011, organizatorii proiectului au decis sa prelungeasca termenul de inscriere cu inca 8 zile”, anunta coordonatorul proiectului, Cristina Muresan.

  Inscrierile continua pana vineri, 29 aprilie, noul termen-limita de inscriere in GBI 2011, iar companiile romanesti mai au la dispozitie inca 8 zile pentru a completa online rubricile chestionarului editiei 2011, pe pagina proiectului: www.gbindex.ro.

  Dezvoltarea sustenabila, domeniul GBI completat de cele mai multe companii

  60% din companiile inscrise in Green Business Index pun dezvoltarea sustenabila pe primul plan. Majoritatea companiilor participante in GBI au raspuns la intrebarile domeniului Dezvoltare Sustenabila, iar aproape 90% dintre acestea au declarat ca au o strategie de actiune pentru dezvoltare sustenabila.

  La nivelul unei companii, sustenabilitatea se refera la adoptarea de strategii de business care satisfac nevoile intreprinderii si actionarilor ei in prezent, dar, in acelasi timp, protejeaza, conserva si sporesc resursele umane si naturale care vor fi necesare generatiilor viitoare.

  Criteriile de evaluare a responsabilitatii fata de mediu sunt stricte, iar fiecare sectiune a chestionarului GBI vizeaza un segment clar delimitat al activitatii agentilor economici.

  Performantele fiecarei companii participante sunt apreciate prin intermediul intrebarilor atent formulate de experti de mediu, iar datele preliminare arata ca situatia in top 10 se schimba de la o zi la alta.

  Green Business Index, organizat de Asociatia Green Revolution si Asociatia Centru Ecologic Green Area, sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor, este singurul top al companiilor verzi din Romania, prin care este incurajata si cuantificata trecerea rapida a sectorului de business in zona verde.

  Pentru mai multe detalii legate de proiect: www.gbindex.ro.

  Citeste si Green Business Index 2011: Mai sunt doar doua zile pana la terminarea inscrierilor in topul companiilor verzi

  Mihaela Pavnutescu
   

  taguri: proiect, gbi, companii
  Sursa: green-report.ro