ajax loader container

RWEA: Moldova va prelua experienta Romaniei in domeniul dezvoltarii energiei eoliene

WIND MEASUREMENTS

 • 02 2011 07
  Declaratia preluata de presa din Republica Moldova apartine directorului executiv al Asociaţiei Române pentru Energia Eoliană, Dana Duică, aflată la Chişinău în cadrul delegaţiei senatorului român Viorel Badea.

  Dana Duică a menţionat că Asociaţia este dispusă să ajute autorităţile Republicii Moldova pentru a institui un cadru legal pentru dezvoltarea energiei regenerabile.

  Există o lege din 1997 care propune un mecanism de susţinere a acestei dezvoltări şi, evident, ea este perfectibilă. În acest sens, vor fi invitaţi experţi din cadrul ANRE şi Ministerului Economiei în România pentru a vedea cum funcţionează legislaţia română în domeniu“, a spus directorul executiv al Asociaţiei Române pentru Energia Eoliană.

  Potrivit Moldova Azi, Dana Duică nu a exclus posibilitatea participării celor două ţări la proiecte transfrontaliere finanţare de UE în domeniul energiei eoliene şi celei regenerabile.

  Întrebată în cât timp ar putea fi realizat un proiect în domeniul energiei eoliene, dat fiind faptul că Republica Moldova nu dispune de o hartă a vânturilor, Dana Duică a răspuns că măsurătorile durează de obicei un an. „Încurajăm elaborarea unei hărţi a vânturilor şi ne putem implica cu consiliere. Cineva din mediul privat sau autorităţile din Moldova trebuie să ia această iniţiativă”, a menţionat directorul executiv al Asociaţiei române pentru energia eoliană.

  Referindu-se la mijloacele financiare, ce ar putea fi alocate în Moldova, Dana Duică a spus că asistenţa şi consultanţa vor fi oferite de Asociaţie, iar investiţiile propriu-zise vor provine din mediul de afaceri.

  Sursa: businesslive.ro