ajax loader container

Record: Aproape 3.000 de romani s-au plimbat in ajun de 1 Mai cu bicicletele “I’Velo”

WIND MEASUREMENTS

 • 05 2011 02
  Bicicletele ”I’Velo” au fost inchiriate sambata, 30 aprilie, de 2.719 romani din toata tara, numai centrele de bike-sharing din Capitala inregistrand 1.912 de inchirieri.

  Bicicletele "I Velo" din Herastrau au fost luate cu asalt, mai ales de tineri, la ambele centre inregistrandu-se peste 1.300 de utilizatori.

  Nici in Parcul Tineretului sau Izvor nu au fost putini cei carora le-a suras o plimbare cu bicicleta, numarul acestora depasind 600.

  Pasionati de pedale s-au dovedit si constantenii, cu 350 de inchirieri doar ieri, urmati de brasoveni care au ajuns, tot ieri, la 189 de inchirieri ale bicicletelor ‘I Velo”.

  Bicicletele pot fi inchiriate, in continuare, si online

  Raiffeisen Bank si Asociatia Green Revolution au lansat recent www.i-velo.ro, pagina de internet a celui mai mare program de bike-sharing din Romania - I Love Velo. Pe site, pasionatii de ciclism pot rezerva biciclete pe care le pot folosi exclusiv pe o perioada de pana la doua zile.

  Vrem sa ii incurajam pe oameni sa foloseasca bicicleta in loc de masina. Acest lucru inseamna inclusiv ca bicicleta nu este doar mijloc de agrement, in week-end ci chiar mijloc de transport la si de la serviciu. Prin inchirierea pe internet, ai la dispozitie bicicleta mai mult timp. Tentatia de a o folosi si in afara parcului va fi cu atat mai mare”, a declarat Corina Vasile, director Comunicare Raiffeisen Bank.

  ,,Site-ul www.i-velo.ro are tripla functionalitate. In primul rand, este cartea noastra de vizita, a proiectului si a partenerilor nostri. In al doilea rand, este locul in care iubitorii de biciclete si utilizatoriii nostri, in special, pot gasi informatiile de care au nevoie, pot gasi comunitatea cu care se identifica. In al treilea rand, site-ul aduce o gama noua de servicii , cel mai important fiind sistemul de rezervari online”, a explicat Raluca Fiser, presedinte Green Revolution.

  Sistemul de rezervari online functioneaza incepand din 19 aprilie pentru centrul H2 din Bucuresti (zona Expoflora, parcul Herastrau). Urmeaza centrele H1, Tineretului si Izvor din Capitala, si centrele din Brasov, Cluj-Napoca, Iasi si Constanta.

  Liber la biciclete gratis pana in luna noiembrie

  Utilizatorii pot rezerva din orice centru 1-4 biciclete pe o perioada maxima de doua zile. Taxa pentru o ora de pedalat I’Velo este 3 lei/bicicleta iar pentru o zi, 15 lei/bicicleta. ,,In felul acesta utilizatorii I’Velo ne pot ajuta sa sustinem dezvoltarea proiectului I’Velo atat in orasele in care suntem prezenti cat si in alte orase din tara”, a adaugat Raluca Fiser.

  Actualul sezon este deschis din martie pana in noiembrie 2011, in fiecare zi, de la 10 la 20 si are un parc de biciclete de 1.100 de unitati. Centrele I Love Velo pot fi gasite in Bucuresti - parcul Herastrau, Tineretului si Izvor, Cluj Napoca - Sala Sporturilor, Iasi - zona Rapa Galbena, Brasov – b-dul Eroilor/Primaria Municipiului Brasov, Constanta - Parcul Tabacariei.

  Mihaela Pavnutescu

  Citeste si: 1 Mai pe bicicleta: Rezerva-ti o bicicleta din timp pe i-velo.ro

  i-velo.ro: Bicicletele pot fi inchiriate si online

  Inchiriaza gratuit o bicicleta I’Velo si hai in parc! Centrele de bike-sharing s-au redeschis VEZI VIDEO

   

  Sursa: green-report.ro