ajax loader container

Realitatea.net: Specialistii avertizeaza: radiatiile din gaura de ozon sunt un pericol pentru sanatate

WIND MEASUREMENTS

 • 03 2011 30

  Mircea Dutu, presedintele Universitatii Ecologice din Bucuresti, a declarat ca subtierea stratului de ozon va avea efecte asupra sanatatii populatiei, adaugând ca statisticile arata ca o diminuare cu numai 1% face sa creasca tot cu 1% incidenta cazurilor de cancer de piele.

  „Eu nu as fi atât de sigur ca meteorologii ca pericolul nu exista, in conditiile in care au fost antrenate 16 institute din 8 state si 30 de statii de masurare, care arata o diminuare cu 50% a stratului de ozon”, a explicat la Realitatea TV Mircea Dutu, presedintele Universitatii Ecologice din Bucuresti.

  „Statisticile arata ca o diminuare cu numai 1% face sa creasca tot cu 1% incidenta cazurilor de cancer de piele. De asemenea, este afectata vederea, celelalte vietuitoare si se relantizeaza procesul de fotosinteza. Specialistii straini spun ca in perioadele respectiva in care asa zisa gaura in stratul de ozon este activa deasupra unei localitati este bine sa se evite iesirea in aer liber si sa ne protejam de soarele de primavara”, a adaugat el.
   

  Cititi mai mult pe Realitatea.net.

  taguri
  Sursa: green-report.ro