ajax loader container

Realitatea.net: Patriciu investeste 100 milioane de dolari in mineritul submarin

WIND MEASUREMENTS

 • 04 2011 01

  Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, joi, că investeşte 100 milioane de dolari în mineritul submarin de mare adâncime pentru exploatarea sedimentelor aflate pe fundul Mării Negre.

  "Bacteriile anaerobe au descompus materia organică (depusă pe fundul mării - n.r.) transformând-o într-un fel de nămol, asemănător cu cel de la Techirghiol, numit sapropel, dar mult mai concentrat. Este ca o gelatină pe fundul mării", a explicat Dinu Patriciu, citat de AGERPRES, subliniind că aceasta este o resursă energetică extrem de valoroasă, alcătuită nu din ţiţei, ci din metan sub o formă solidă, şi nu gazoasă.

  În continuare, omul de afaceri a arătat că amestecul de sedimente marine conţine metale grele sub formă de nanoparticule şi metan sub formă de gaz hidrat, o "gheaţă metanică" existentă şi pe satelitul Europa al planetei Jupiter. Pentru exploatarea gaz hidratului, omul de afaceri şi echipa sa internaţională de cercetători au ales mineritul submarin la mare adâncime, patentând în câteva zeci de ţări tehnologia respectivă.

  Citeste mai mult pe realitatea.net
   

  taguri
  Sursa: green-report.ro