ajax loader container

Produsele eco româneşti s-au prezentat Europei la Biofach 2011

WIND MEASUREMENTS

 • 05 2011 09
  Cerealele, mierea şi băuturile ecologice româneşti au fost degustate anul acesta de vizitatorii celui mai mare târg din lume de produse ecologice, Biofach, ce are loc în fiecare an la Nürnberg, în Germania. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 16 – 19 februarie şi a atras peste 43.000 de vizitatori.
  România a fost reprezentată de 17 firme specializate în producţia şi distribuţia de alimente ecologice. Oferta comercianţilor români a cuprins: cereale, miere de albine şi produse derivate, fructe şi ciuperci de pădure, seminţe de plante oleaginoase şi tehnice, seminţe de plante aromatice şi mirodenii, uleiuri native presate la rece, nuci, furaje, branză, ţuică şi fructe, toate ecologice.
  Potrivit estimărilor Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), standul României a fost vizitat de 991 de reprezentanţi ai diverselor firme europene şi internaţionale. Valoarea contractelor economice preconizate de cele 17 firme româneşti participante se ridică la peste 20 de milioane de euro.

  România ar putea fi ţară parteneră la BioFach 2012
  Semn că agricultura românească sustenabilă este în ascensiune, ţara noastră s-a bucurat la ediţia de anul acesta a târgului de un pavilion naţional mult mai mare decât în anii precedenţi, având un număr mai mare de firme exportatoare expozante. „Am dorit să demonstrăm organizatorilor germani - Nürnberg Messe - faptul că România posedă competenţele necesare pentru a deveni ţară parteneră pentru BioFach2012 - Nürnberg”, a spus preşedintele Asociaţiei Bio România, Marian Cioceanu.
  Potrivit asociaţiei, agricultura ecologică, alături de ecoturism şi agroturismul ecologic ar putea fi soluţiile ieşirii din criza economică şi pentru dezvoltarea durabilă a României pe termen mediu şi lung.
  Ţara noastră ar putea dezvolta acest domeniu, în contextul în care are soluri fertile în câmpiile din sudul şi vestul ţării, precipitaţii rezonabile şi acces la o reţea mare de râuri ce pot fi utilizate pentru irigaţii. La acestea se adaugă faptul că, în ultimii 40 de ani şi mai ales în ultimii 20 de ani, pământul agricol din România a fost chimizat la niveluri foarte scăzute.
  În plus, potrivit Ministerului Agriculturii, în ultimii 10 ani, între 1 şi 3 milioane hectare de teren arabil de cea mai bună calitate au rămas nelucrate, ceea ce face ca, în unele zone, perioada de conversie la agricultura ecologică să fie doar de un an de zile.

   

  Sursa: green-report.ro