ajax loader container

Parc eolian in Republica Moldova – studiu si investitie romaneasca

WIND MEASUREMENTS

 • 03 2011 21
  ” a declarat Ambasadorul Romaniei la Chisinau, Marius Lazurca intr-un interviu pentru Europa Libera.

  In luna februarie a.c. o delegatie a senatorului român Viorel Badea a facut o vizita oficiala in Republica Moldova – din delegatie au facut parte si directorului executiv al Asociaţiei Române pentru Energia Eoliană, Dana Duică.

  Dana Duică a menţionat că Asociaţia este dispusă să ajute autorităţile Republicii Moldova pentru a institui un cadru legal pentru dezvoltarea energiei regenerabile.

  „Există o lege din 1997 care propune un mecanism de susţinere a acestei dezvoltări şi, evident, ea este perfectibilă. În acest sens, vor fi invitaţi experţi din cadrul ANRE şi Ministerului Economiei în România pentru a vedea cum funcţionează legislaţia română în domeniu“, a spus directorul executiv al Asociaţiei Române pentru Energia Eoliană.

  Potrivit Moldova Azi, Dana Duică nu a exclus posibilitatea participării celor două ţări la proiecte transfrontaliere finanţare de UE în domeniul energiei eoliene şi celei regenerabile.

  Întrebată în cât timp ar putea fi realizat un proiect în domeniul energiei eoliene, dat fiind faptul că Republica Moldova nu dispune de o hartă a vânturilor, Dana Duică a răspuns că măsurătorile durează de obicei un an. „Încurajăm elaborarea unei hărţi a vânturilor şi ne putem implica cu consiliere. Cineva din mediul privat sau autorităţile din Moldova trebuie să ia această iniţiativă”, a menţionat directorul executiv al Asociaţiei Române pentru Energia Eoliană.
  Sursa: businesslive.ro