ajax loader container

NASA va lansa un nou satelit de monitorizare a schimbarilor climatice

WIND MEASUREMENTS

 • 04 2011 29
  NASA va lansa un nou satelit de observare a Planetei. Denumit NPOESS Preparatory Project, sau NPP, noul venit pe orbita va monitoriza o mare parte a pamantului, oceanelor si a fenomenelor atmosferice, anunta Agentia Spatiala Americana.

  In afara faptului ca va contribui la prognozele meteo, NPP va ajuta la extinderea unor masuratori cruciale pentru intelegerea schimbarilor climatice, care a inceput odata cu satelitii EOS, lansati in urma cu un deceniu. De asemenea, NPP este capabil sa monitorizeze o gama larga de dezastre naturale sau create de om si alte tipuri de schimbari ale Terrei.

  In urma cu patru decenii, mai precis in anul 1968, astronautii de pe Apollo 8, care orbitau in jurul Lunii, au reusit sa realizeze o fotografie memorabila, in care Pamantul parea ca rasare la orizontul Lunii.

  Fotografia, cunoscuta dupa denumirea Earthrising, a fost una dintre primele ale Pamantului privit din spatiu. Se spune ca a stat la baza miscarii de protejare a mediului, care a inceput odata cu prima celebrare a Zilei pamantului, pe 22 aprilie 1970.

  Foto: NASA

  Florin Tulbure

  Sursa: green-report.ro