ajax loader container

Muntii Macin prezinta interes pentru investitorii din sectorul eolian

WIND MEASUREMENTS

 • 03 2011 21

  Potrivit declaraţiei directorului Parcului Munţii Măcin, zonele unde se vor putea desfăşura astfel de activităţi economice trebuie să fie la o distanţă de cel puţin 700 de metri de limitele Parcului.

  „Mulţi investitori ar fi vrut să pună eoliene în interiorul zonei protejate, cum ar fi societatea Land Power, pentru că acolo se putea produce energie eoliană mai multă, dar au mers la un kilometru distanţă de parc. De aceea, noi vrem să facem o hartă cu zonele unde se pot face astfel de investiţii, astfel încât oamenii de afaceri să nu mai aibă surpriza că nu vor obţine autorizaţiile de mediu”, a precizat directorul Viorel Rosca pentru ziarul Obiectiv de Tulcea.

  “Noi le vom spune de unde au voie, care sunt distanţele minime, şi ce activităţi au voie să facă acolo astfel încât zona parcului să fie foarte puţin afectată, pentru că de protecţia maximă nu poate fi vorba în astfel de condiţii. Vom stabili astfel o limită minimă pentru fiecare activitate economică ce urmează să se realizeze în zonă” a mai declarat Viorel Rosca.

  Parcul Naţional Munţii Măcinului are o suprafaţă de 11.151,82 hectare, şi este împărţit în două zone: Culmea Pricopanului şi Munţii Măcinului. Limitele PNMM sunt cele publicate în HG 230/2003 şi completată prin Hotărârea de Guvern 1529 din 1 noiembrie 2007. Acestea sunt marcate cu pătrat roşu, încadrat în chenar alb.
  Sursa: businesslive.ro