ajax loader container

Ministerul Mediului: Taxa de prima inmatriculare nu incalca legislatia europeana

WIND MEASUREMENTS

 • 04 2011 08
  Taxa de prima inmatriculare nu incalca legislatia europeana, iar punctul de vedere exprimat ieri de Curtea Europeana de Justitie are ca obiect prevederile unei ordonante de urgenta care intre timp s-a modificat, arata reprezentantii Ministerului Mediului si Padurilor.

  ”Hotararea Curtii Europene de Justitie din 7 aprilie 2011 care se refera la cauza Tatu are ca obiect prevederile OUG 50 din 2008, in forma sa initiala”, se arata intr-un comunicat remis de autoritati.

  Raspunsul ministerului vine dupa ce, ieri, reprezentantii Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene au comunicat ca taxa de prima inmatriculare incalca legislatia Uniunii Europene intrucat produce un dezavantaj la vanzarea masinilor second-hand din alte state pe teritoriul Romaniei.

  Punctul de vedere a fost acordat la solicitarea unei instante romanesti. ”Curtea Europeana de Justitie nu se pronunta asupra legalitatii actului normativ, ci da o interpretare prevederilor referitoare la art. 110 din Tratatul de Functionare al Uniunii Europene, in sensul ca un stat membru nu trebuie sa instituie o taxa pe poluare aplicata autovehiculelor cu ocazia primei lor inmatriculari daca acea taxa descurajeaza punerea in circulatie in statul membru respectiv a unor autovehicule de ocazie cumparate in alte state membre”, se mai arata in comunicatul remis de minister.

  Potrivit MMP, noul act normativ ce reglementeaza taxa de poluare a fost finalizata cu sprijinul si in urma unor consultari cu expertii Comisiei Europene. Modificarile ordonantei nu pot fi aplicate retroactiv si nu pot avea efect discriminatoriu, explica autoritatile.

  Foto: cardealersaid.co.uk

  Raluca Petrescu

  Sursa: green-report.ro