ajax loader container

Ministerul Mediului ar putea reveni asupra ordonantei privind taxa auto

WIND MEASUREMENTS

 • 04 2011 08
  Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat astazi ca in urmatoarele zile se va discuta, in cadrul ministerului si al Guvernului, daca este nevoie de o decizie pentru a modifica OUG emisa in 2010 privind taxa auto, potrivit Mediafax.

  ”Aceasta este prima noastra pozitie in legatura cu decizia Curtii, in zilele urmatoare vom mai discuta in cadrul Ministerului si al Guvernului, pentru ca din '90 incoace a existat o forma de taxare a masinilor intrate in tara. Vom analiza in continuare, am discutat cu premierul, voi veni cu o nota in Guvern si vom analiza daca este nevoie de o decizie pentru a modifica aceasta OUG care e in vigoare din decembrie 2010. Speta la care a fost facuta analiza de Curte e speta din OUG 50/2008, deci nu la OUG care este in vigoare din 2010", a subliniat ministrul.

  CEJ a anuntat, joi, intr-un punct de vedere exprimat la cererea unei instante romanesti, ca taxa de prima inmatriculare incalca legislatia Uniunii Europene intrucat produce un dezavantaj la vanzarea masinilor second-hand din alte state pe teritoriul Romaniei.

  "Taxa de poluare introdusa de Romania, impusa masinilor la prima lor inregistrare in Romania, contravine legislatiei Uniunii Europene. Respectiva lege (prin care s-a introdus taxa de poluare la prima inmatriculare, n.r.) are efectul de a descuraja importul si punerea in circulatie a masinilor second-hand cumparate in alte state membre", se preciza intr-un comunicat de presa al CEJ dat publicitatii joi.

  Foto:

  Raluca Petrescu

  Sursa: green-report.ro