ajax loader container

Macel! Peste 200 de caini ucisi intr-un adapost din Botosani

WIND MEASUREMENTS

 • 05 2011 11
  Peste 200 de caini comunitari au fost omorati de angajatii unui adapost din Botosani, au anuntat astazi reprezentantii Asociatiei pentru protectia animalelor ADOR.

  Motivul invocat de autoritatile locale este ca animalele aveau jigodie si nu puteau fi tratate, deoarece tratamentul ar fi fost mai scump decat eutanasierea.

  Reprezentantii ADOR sustin insa ca era imposibil ca animalele sa fie eutanasiate peste noapte, deoarece in urma cu o zi reprezentanti ai asociatiei de protectie a animalelor fusesera in adapost si animalele nu dadeau semne de boala.

  „Animalele au fost ucise, si nu eutanasiate de angajati ai Serviciului Public de Administare a Bazelor Sportive şi Zonelor de Agrement Botosani, la padocurile amenajate de Primaria Botoşani. Cainii nu au avut cum sa fie eutanasiati intr-un timp atat de scurt, deoarece voluntarii nostri au fost aseara in adapost si toate animalele inca traiau. Incercam sa luam unul dintre cadavre si sa facem autopsie ca sa aflam adevarul”, a declarat pentru „Green Report” Olimpia Musteata, fosta presedinta a ADOR.

  „Voluntarii au venit in aceasta dimineata, pregatiti cu bani, 1.200 de lei sa ia din adapost 18 caini, pentru adoptie, sa-i hraneasca pe ceilalti si au descoperit cum angajatii adapostului carau lesurile cu roaba spre o masina. Au reusit sa salveze doar cativa catei, restul de 240 fiind morti”, a mai spus Olimpia Musteata.

  Voluntarii s-au luat la bataie cu angajatii adapostului, conflictul fiind aplanat de politisti. Angajatii care se ocupa de ingijirea cainilor au fost agresivi la aparitia presei, dar si a Politiei, incercand sa-i indeparteze pe ziaristi cu furtunuri de apa si caramizi, potrivit Mediafax.

  Padocurile se afla in afara municipiului Botosani, in zona rampei de gunoi. Adaposturile se afla in administrarea Serviciului Public de Administare a Bazelor Sportive şi Zonelor de Agrement Botoșani, aflat in subordinea Primariei.

  La aceasta ora, lesurile animalelor sunt incarcate intr-o duba a serviciului public edilitar al Primariei şi vor fi duse la un crematoriu de animale din judeţul Suceava.

  Viceprimarul Botosaniului, Florin Gheorghiţa, a afirmat ca inca de acum o saptamana s-a decis uciderea cainilor bolnavi de jigodie din padoc.

  „Eutanasierea lor s-a stabilit de acum o saptamana iar ieri au fost semnate actele. Am primit buletinele de analiza de la medicii veterinari care au spus ca animalele au jigaraie, o boala care se transmite uşor de la un animal la altul. Am dispus uciderea lor cu injecţii letale intrucat tratarea lor ne costa scump, respectiv 400 de lei de animal şi tot nu se faceau bine", a declarat  Florin Gheorghita pentru adevarul.ro

  Mihaela Pavnutescu
   

  Sursa: green-report.ro