ajax loader container

Laszlo Borbely: Romania va pierde procesul de la Curtea Europeana de Justitie privind siturile "Natura 2000"

WIND MEASUREMENTS

 • 02 2011 18
  Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa, ca Romania va pierde procesul care i-a fost intentat de Comisia Europeana la Curtea Europeana de Justitie referitor la siturile "Natura 2000", transmite Mediafax.

  Este vorba despre un proces intentat Romaniei de Comisia Europeana in 2009, pentru ca nu a desemnat suficiente zone avifaunistice si spatii de interes, in legatura cu care ministrul Borbely a sustinut ca va fi pierdut, pentru ca reprezentantii europeni au dreptate.

  "Romania va pierde procesul, pentru ca are dreptate Uniunea Europeana. Noi, in 2005-2006, cand trebuia in mod profesionist sa finalizam siturile, nu le-am facut, din varii motive - lipsa de bani, etc. In 2007 au facut ei o analiza si au constatat ca sunt prea putine situri si la pasari, si la altele", a declarat Laszlo Borbely.

  Ministrul a adaugat ca studiile privind aceste situri din cadrul "Natura 2000" sunt in curs de finalizare, avand in vedere ca s-au alocat sume importante in acest sens in anul precedent, potrivit Maediafax.

  "Noi finalizam acum, pentru ca am dat mai multi bani in 2010. Este clar ca o sa pierdem, noi am mers la CEJ pentru a avea timp sa finalizam acest studiu. Pierderea procesului nu inseamna bani dati, ci ca «in termen de» trebuie sa ne conformam. Si ne vom conforma, la sfarsitul lunii februarie-martie vom avea toate siturile finalizate", a mai spus Borbely.

  El a adaugat ca Romania este o tara bogata, una dintre putinele tari care au cinci regiuni biogeografice - pontic, stepa, continental, panonic şi alpin - si ca trebuie sa aiba grija de ele si sa apere natura, subliniind ca si in jurul municipiului Targu Mures exista paduri foarte valoroase si specii de lilieci unice.
   

  Sursa: green-report.ro