ajax loader container

Iberdrola Renovables – Cel mai mare parc eolian din lume va fi construit in Romania

WIND MEASUREMENTS

 • 03 2011 23

  Compania spaniolă Iberdrola Renovables a început cel mai mare proiect eolian din lume, odată cu construcţia parcului eolian din comuna Mihai Viteazu din judeţul Constanţa, anunţă miercuri Finanzas.com.

  Potrivit sursei citate, parcul va intra în funcţiune la sfârşitul anului în curs şi constituie prima fază a complexului eolian Dobrogea, care include punerea în funcţiune a 50 de parcuri eoliene, cu o putere totală de 1.500 de megawaţi – cel mai important din lume.

  Iberdrola Renovables este lider mondial în energie eoliană, precizează sursa menţionată, iar parcul de la Mihai Viteazu urmează să fie construit cu 40 de generatoare de câte 2 megawaţi. Puterea totală a acestui complex eolian va genera suficientă energie în România pentru a furniza electricitate unui număr de aproape un milion de gospodării, evitând totodată emisia de 1,25 de milioane de tone de bioxid de carbon în fiecare an.

  Compania spaniolă a semnat cu Transelectrica un acord care stabileşte condiţiile de conectare a sistemului naţional de electricitate la energia generată în cadrul acestui parc eolian – plus conectarea în prima fază a proiectului, la o putere de 600 de megawaţi, constituind astfel reţeaua cea mai importantă din Europa. Toate proiectele Iberdrola Renovables din România sunt desfăşurate în colaborare cu compania eoliană Dobrogea SRL, formată din grupul elveţian NEK Umwelttechnik AG şi companiile româneşti C-Tech Srl. şi Rokura Srl.

  Primul birou al companiei spaniole a fost deschis la Bucureşti în 2009, ca parte a planului de extindere în Europa de est, unde aceasta are deja parcuri eoliene funcţionale în Polonia şi Ungaria, şi are iniţiative în Estonia şi Bulgaria. Iberdrola Renovables este prezentă în 23 de ţări, şi a fost în 2010 compania care a furnizat cea mai mare cantitate de energie regenerabilă.

  SURSA: Agerpres
  Sursa: businesslive.ro