ajax loader container

GE Renewable Energy – turnuri mai inalte pentru parcurile eoliene onshore

WIND MEASUREMENTS

 • 04 2011 05

  GE a introdus turnuri mai înalte pentru linia de produse formată din turbine eoliene pe uscat (onshore), care vor permite creşterea producţiei anuale de energie (PAE) şi mărirea numărului de potenţiale amplasamente pentru proiecte eoliene, informează compania. Pieţele cheie pentru noile turbine eoliene cu turnuri mai înalte produse de GE vor fi România, Germania, Scandinavia, Polonia şi Canada.

  Iniţial, noile turnuri vor fi oferite pentru seria de 2,5 MW de la GE, inclusiv noua turbină eoliană 2,75-103. Turnurile sunt prevăzute cu piloni de peste 130 metri înălţime.

  “Turnul de o înălţime mai mare, care va fi disponibil şi pentru noul nostru model 2,75-103, reprezintă o nouă etapă la care a ajuns portofoliul nostru de produse revoluţionare. Datorită înălţimii turnurilor, tot mai multe amplasamente vor deveni atractive pentru instalarea parcurilor eoliene. Aceste noi turnuri oferă mai multă valoare clienţilor prin captarea vântului la înălţimi mai mari şi prin reducerea impactului turbulenţelor, determinând astfel creşterea producţiei energetice anuale”, a declarat Stephan Ritter, director general al GE Renewable Energy Europe.

  Noul model de turn va avea o structură hibridă robustă, din beton prefabricat şi oţel tubular. Această construcţie conferă echilibrul optim între valoarea oferită clientului şi tehnologia avansată, reducând în acelaşi timp şi problemele logistice. Noul turn este potrivit în special pentru zonele acoperite de păduri şi zonele deluroase predispuse la turbulenţe de mare intensitate.

  GE deserveşte sectorul energetic prin dezvoltarea şi instalarea unor tehnologii care contribuie la folosirea mai eficientă a resurselor naturale. Cu cei peste 90.000 de angajaţi la nivel global şi venituri de 38 miliarde dolari în 2010, GE Energy este unul dintre cei mai mari furnizori de tehnologii de producere a energiei şi de alimentare cu energie din lume.
  Sursa: businesslive.ro