ajax loader container

Energie Ecologica SRL – 186 MW din energie eoliana la Insuratei in judetul Braila

WIND MEASUREMENTS

 • 04 2011 04

  Parcul eolian de la Însurăţei va cuprinde, în total, 93 de turbine, fiecare cu capacitatea de 2 megawatti. Proiectul aparţine unor antreprenori austrieci, care au deschis în România firma SC “Energie Ecologică” SRL.

  Investiţia totală se va ridica la 280 milioane de euro, bani ce acoperă atât construirea turbinelor propriu-zise cât şi ridicarea unei staţii de transformare necesară pentru livrarea energiei în reţeaua naţională.

  Autoritatile locale privesc cu deschidere investitiile in energia verde: “Numai pentru eliberare autorizaţie de construcţie am încasat la bugetul local 14 miliarde de lei vechi. În plus, în fiecare an vom încasa cinci miliarde de lei vechi, ca redevenţă pentru terenul ocupat de generatoare. Mai e şi aspectul social, fiindcă sperăm ca la implementarea investiţiei să fie folosită şi forţă de muncă de pe plan local”, a declarat primarul Ionel Gheorghe pentru ziarul Obiectiv de Braila.

  Acesta a explicat că, în total, parcul eolian se va întinde pe circa 2.000 de hectare, însă suprafaţa ocupată efectiv de turbinele generatoare de energie nu va depăşi 30 ha.
  Sursa: businesslive.ro