ajax loader container

Energie din deseuri in Bucuresti, printr-un proiect de 15 milioane dolari

WIND MEASUREMENTS

 • 04 2011 21
  Compania americana Adama Technologies va vinde un proiect de productie a energiei regenerabile dezvoltat in Bucuresti, valoarea tranzactiei, inca in negocieri, fiind de circa 15 milioane de dolari, informeaza Mediafax.

  Adama a semnat in acest sens, cu o companie specializata in productia de energie regenerabila si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, un acord neangajant.

  Proiectul vizeaza o productie de 2,5 MW de energie din gazeificarea deseurilor menajere, potrivit unui comunicat al Adama.

  Cele doua parti negociaza in jurul sumei de 15 milioane de dolari, pretul final fiind conditionat de o evaluare independenta. Procedurile de analiza derulate de cumparator urmeaza sa se incheie pana la 30 iulie. 

  Compania Adama Technologies a fost infiintata in 2007, in statul american Delaware, si are activitati de reciclare si ecologizare, inclusiv recuperarea de zone industriale sau comerciale contaminate.

  In septembrie anul trecut Adama Technologies a anuntat ca intentioneaza sa construiasca patru fabrici de reciclare a anvelopelor in Romania, in parteneriat cu mai multi investitori locali, putand atrage in acest scop fonduri de la Uniunea Europeana si statul roman.

  Foto: green-report.ro

  Raluca Petrescu

  Sursa: green-report.ro