ajax loader container

Ecranul telefonului mobil, transformat in incarcator solar (Vezi video)

WIND MEASUREMENTS

 • 04 2011 11
  Wysips, o companie de origine franceza, a descoperit tehnologia prin care ecranul telefonului mobil sau al smartphone-ului poate fi incarcat, cu ajutorul unei pelicule fotovoltaice, de la soare, informeaza site-ul 20 Minutes.

  Pelicula fotovoltaica sau filmul transparent poate fi integrat in ecranul telefonului si permite incarcarea completa a bateriilor, gratie luminii solare, in numai 6 ore.

  Procedeul este ieftin, iar inventia companiei franceze a fost deja premiata la Concursul de inventica de la Orlando, Florida, la categoria „Aplicatii verzi in gestionarea energiei”.

  Descoperirea apartine fondatorilor companiei, Ludovic Deblois si Joël Gilbert, care au demonstrat ca „in sase ore se poate incarca complet o baterie, de la soare, iar pentru 30 de minute de conversatie este necesara doar o ora”.

  „Primele telefoane cu pelicula fotovoltaica Wysips vor fi pe piata in primul trimestru al anului 2012, iar pretul unui film fotovaltaic, aplicat pe ecranul mobilului, este de 1 euro”, a spus Ludovic Deblois.


  Mihaela Pavnutescu

   

  Sursa: green-report.ro