ajax loader container

Deversari de apa radioactiva, in interiorul unei alte centrale nucleare japoneze

WIND MEASUREMENTS

 • 04 2011 08
  In urma cutremurului de ieri, la centrala nucleara Onagawa, din nord estul Japoniei, au avut loc mici deversari de apa slab radioactiva, la nivelul piscinelor de dezactivare a combustibilului uzat, a anuntat azi exploatantul instalatiei si Agentia pentru siguranta nucleara, relateaza AFP, citata de Mediafax.

  "Din cauza cutremurelor, au fost descoperite mai multe anomalii in cladirile reactoarelor", a precizat un oficial din cadrul agentiei in cadrul unei conferinte de presa. Acesta a subliniat, totusi, ca nivelul de radioactivitate este "inferior" limitei legale.

  "Apa s-a deversat in principal din piscina de dezactivare a reactorului 2", a explicat un purtator de cuvant al companiei de electricitate Tohoku Electric Power, cea care exploateaza centrala, care are trei reactoare.

  Ieri a fost descoperita apa si pe jos, la mai multe etaje ale cladirilor altor unitati, insa in cantitati foarte mici. Insa radioactivitatea acestei ape este foarte scazuta, fata de limita legala, conform datelor comunicate de companie. Aceasta se asteaptă totusi sa descopere mai multe incidente dupa ce inspecteaza zona.

  Desi structura centralei Onagawa nu a fost avariată, ea este oprita in urma cutremurului urmat de tsunami din 11 martie. Insa combustibilul acesteia trebuie in continuare sa fie racit.

  Sursa: green-report.ro