ajax loader container

Dana Duica, RWEA: investitorii au cateva temeri legate de aplicarea legii 220/2008

WIND MEASUREMENTS

 • 04 2011 14

  Dana Duica, director executiv in cadrul Asociatei Romane pentru Energie Eoliana, a precizat ca investitorii din domeniu au cateva temeri legate de aplicarea legii 220/2008.

  Prima este legata de monitorizarea productiei pentru eliminarea supracompensarii care se va aplica in 2011-2013, urmand ca in 2014 sa fie modificata schema pentru cei care vor investi dupa aceasta data.

  De asemenea, o alta problema este legata de cumulul dintre granturile europene sau de mediu obtinute de investitori si schema de suport.

  S-a ajuns la o solutie, mai exact sa se faca un calcul proportional, astfel ca investitorii care folosesc fonduri europene sa beneficieze doar de o parte din schema de suport, a explicat Duica citata de Newsin.

  Reprezentantul Asociatiei a adaugat ca in cazul parcurilor cu o capacitate mai mare de 125 MW se va impune notificarea individuala a Comisiei Europene.

  In niciun stat european nu exista aceasta prevedere, dar Romania vrea sa introduca aceasta notificare pe care noi o consideram inutila si care va intarzia investitiile. Aceste sunt temerile investitorilor. Interesul pentru investitii exista cu siguranta, dar trebuie sa fie si o legislatie clara, transparenta, stabila, care sa nu se modifice de la un an la altul, a mai spus Duica.
  Sursa: businesslive.ro