ajax loader container

Cutremur cu magnitudinea 6.6 in Japonia. Alerta de tsunami emisa initial a fost ridicata

WIND MEASUREMENTS

 • 04 2011 11
  UPDATE 12:29. Agentia Meteorologica din Japonia a ridicat alerta de tsunami emisa imediat dupa producerea cutremurului, informeaza postul de televiziune nipon NHK. Alerta viza prefecturile Miyagi, Fukushima, Ibaraki si Chiba.

   

  Un cutremur cu magnitudinea 6.6 a zguduit, in urma cu putin timp, Japonia. Potrivit USGS (Institutul American de Studii Geologice), seismul a avut loc la ora locala 05:16, in estul insulei japoneze Honshu, la o adancime de 13.1 km. Initial, Institutul american a anuntat o magnitudine de 7.1, dar a revizuit-o ulterior la 6.6. Cel mai apropiat oras de epicentru este Iwaki, pe insula Honshu, aflat la 38 km distanta.

  In urma seismului, a fost emisa alerta de tsunami. Agentia de Meterologie din Japonia estimeaza ca un val de doi metri va lovi prefecturile Miyagi, Fukushima, Ibaraki si Chiba.

  Un alt cutremur cu magnitudinea 7.1, replica a celui din 11 martie, a avut loc, joi, la aproximativ 40 de kilometri de coasta de nord-est a Japoniei.

  Seismul a fost resimtit pana la Tokyo, la 400 de kilometri sud, unde imobilele si casele s-au clatinat cateva zeci de secunde.

  Televiziunea publica NHK a precizat ca cele doua centrale nucleare de la Fukushima nu au suferit pagube.

  Bogdan Tupilat

  Sursa: green-report.ro