ajax loader container

Continental Wind Partners construieste un parc eolian de 230 MW la Galati

WIND MEASUREMENTS

 • 01 2011 20

  Continental Wind Partners va dezvolta un parc eolian cu o capacitate de 230 MW in Galati, urmand ca, in 2013, sa vanda participatia majoritara la acest parc, a declarat directorul executiv al companiei, Mike Scholey, miercuri, la conferinta Wind Power Romania.

  “Parcul eolian pe care il vom dezvolta in Galati va avea o capacitate de 230 Mega Watti. Acesta va fi finalizat pana in 2013, cand vom vinde participatia majoritara din proiect”, a afirmat Scholey.

  Reprezentantul CWP a mentionat ca, momentan, poarta discutii cu companii romanesti si din strainatate privind vanzarea parcului.

  De asemenea, acesta a precizat ca, in prezent, compania detine o parte dintre avizele necesare pentru realizarea proiectului.

  Seful diviziei din Romania al Fondului privat de investitii Continental Wind Partners, Radu Popoiu, declara, in decembrie, pentru Bloomberg, ca, prin acest proiect, se va produce energie suficienta pentru alimentarea a circa 130.000 de gospodarii.

  Popoiu a refuzat sa precizeze o suma pentru care ar vinde proiectul, insa a aratat ca investitia pentru implementarea sa va fi mare de 394 de milioane de euro (524 de milioane de dolari).

  Sursa: Agerpres

  Sursa: businesslive.ro