ajax loader container

Clujul va avea cel mai mare parc fotovoltaic din tara

WIND MEASUREMENTS

 • 05 2011 09
  Primarul Clujului, Sorin Apostu, a anuntat ieri ca municipiul Cluj-Napoca va avea cel mai mare parc fotovoltaic din Romania.

  Proiectul investitiri va fi votat maine, in sedinta Consiliului local, si prevede reglementarea unor aspecte legate de reconversia proiectului imobiliar Cartierul Tineretului in cel mai mare parc fotovoltaic din Romania.

  Acesta va furniza energie electrica pentru a alimentarea sistemului de iluminat public din oras si alte unitati din subordinea primariei, precum Spitalul Municipal.

  Potrivit Primariei Cluj, obligatia totala a investitorilor catre municipalitate reprezinta 30% din energia produsa timp de 49 de ani, dar nu mai putin de un total 170.000 MWh (3.500 de MWh pe an). Cantitatea este echivalentul a 17.850.000 de euro, la un pret al energiei electrice de 105 euro/MWh.

  De asemenea, se va incheia un contract de garantie pentru cazul in care se va depasi termenul de 24 de luni pentru intrarea in functiune a parcului de la adoptarea hotararii.

  ”Cred ca este bine sa avem la Cluj-Napoca un parc fotovoltaic si pentru ca, dupa cum stiti, la nivelul Uniunii Europene, prin Agenda 2020, s-a stabilit obiectivul ca 20% din energia folosita sa provina din surse regenerabile”, a declarat primarul Sorin Apostu.

  Din cele 203 hectare ale Cartierului Tineretului, aproximativ 5,1 hectare isi vor pastra destinatia de ansamblu de locuinte.

  Raluca Petrescu

  Sursa: green-report.ro