ajax loader container

CEZ a reluat lucrarile la parcul eolian de la Cogealac. Investitie de 1,1 miliarde de euro

WIND MEASUREMENTS

 • 05 2011 02

  Grupul energetic ceh CEZ a reluat lucrările la proiectul său eolian din Dobrogea,de la Cogealac, urmând ca acesta să fie finalizat în 2012, un an mai târziu decât fusese planificat, potrivit unui anunţ al CEZ citat de Reuters.

  Compania ceha CEZ a reluat lucrarile la ridicarea parcului eolian din Dobrogea, compania urmand sa investeasca in total 1,1 miliarde de euro. Lucrarile se vor incheia cu un an intarziere, adica in 2012.
  Parcul eolian este localizat in apropierea satelor Fantanele si Cogealac, fiind una dintre cele mai importante investitii in Romania, tara lovita puternic de recesiune, informeaza Reuters.

  “Constructia a fost reluata in luna februarie, iar primele conexiuni si turbine in functiune le vom vedea in a doua jumatate a acestui an”, se arata in raportul anual al CEZ, dat publicitatii luni, in care se estimeaza incheierea lucrarilor in 2012.

  In document se mai arata ca la Fantanele ultimele turbine vor fi instalate in acest an, iar ele vor genera o cantitate de electricitate de 0,8 TWh.
  Sursa: businesslive.ro