ajax loader container

Cel putin doua centrale nucleare, pe generatoare de urgenta in urma replicii seismice din Japonia

WIND MEASUREMENTS

 • 04 2011 08
  Cutremurul cu magnitudinea 7,1 care a zguduit, joi, nord-estul Japoniei, a scos din functiune doua din cele trei linii exterioare care alimenteaza cu electricitate centrala nucleara Onagawa, din prefectura Miyagi, potrivit Agentiei nucleare nipone, informeaza postul national de televiziunea NHK.

  Centrala foloseste in prezent numai o singura linie pentru a raci reactoarele, conform Agentiei de Siguranta Nucleara si Industriala.

  Agentia nu a inregistrat radiatii peste limita la centrala in cauza. Nici la centralele nucleare Fukushima Daiichi si Daini (1 si 2 - n.r.), nu au fost semnalate schimbari ale nivelului radiatiilor in urma replicii de joi.

  La centrala nucleara Higashidori, din prefectura Aomori, cutremurul a scos din functiune toate liniile exterioare de alimentare cu electricitate, fortand trecerea pe generatoarele de urgenta. La momentul cutremurului, toate reactoarele erau oprite, avand loc o inspectie. Nu au fost inregistrate avarii la sistemele de racire.

  In plus, seismul de joi a provocat intreruperea alimentarii cu electricitate din exterior la o centrala nucleara de reprocesare a combustibilului, din Rokkasho, prefectura Aomori. In prezen, centrala de la Rokkasho functioneaza pe generatoarele diesel de rezerva.

  La centrala nucleara Tokai Daini, din prefectura Ibaraki, nu au fost semnalate avarii.

  Toate aceste centrale nucleare si-au suspendat operatiunile de productie dupa cutremurul urmat de tsunami, din luna martie.

  Sursa foto: care2.com

  Bogdan Tupilat

  Sursa: green-report.ro