ajax loader container

Business Review dezbate maine provocarile energiei regenerabile din Romania

WIND MEASUREMENTS

 • 04 2011 13
  Publicatia ”Business Review” va dezbate maine, impreuna cu importanti factori de decizie, provocarile energiei regenerabile in contextul legislatiei fluctuante si nesigure din Romania.  

  Conferinta ”Energie Alternativa - Focus pe Energia Regenerabila” isi propune sa aduca impreuna atat autoritatile din domeniu, cat si reprezentanti ai companiilor din sectorul energetic regenerabil ce actioneaza in momentul de fata in Romania ori intentioneaza sa investeasca in acest domeniu pe viitor. 

  In cadrul evenimentului se vor analiza stadiul reglementarii si dezvoltarii retelei energetice, impactul acestora asupra fluxului investitional, cum pot fi racordati noii generatori la retea, noutatile tehnologice, efectul legilor 220/2008 si 139/2010 asupra anumitor tehnologii din Romania, solutiile de finantare precum si solutiile IT integrate cu smart grids.

  Printre vorbitori se numara: Valeriu Binig, consultant Deloitte, Petru Lificiu, Vicepresedinte - ANRE, Paula Corban, Consilier, Energy Practice Group, White & Case, Silvia Vlasceanu, Consilier Parlamentar si Director Executiv al Asociatiei Companiilor de Utilitati din Romania, Dana Duica, Director Executiv al Asociatiei Romane pentru Energie Eoliana. 

  ”Romania si-a definit o foaie de parcurs pentru promovarea electricitatii din surse regenerabile. Dar absenta unor clarificari privind volumul ajutorului de stat ce va fi suportat de consumatorii romani (populatia Romaniei, economia romaneasca) pentru aceasta electricitate si un mediu mai curat, creaza efecte adverse suprinzatoare: aparent sunt mai multe proiecte in dezvoltare decat ce ar permite schema de sprijin sau chiar capacitatea de echilibrare a sistemului energetic national, dar majoritatea acestor proiecte sunt afectate de incertitudine in dialogul cu finantatorii sau cu investitorii”, subliniaza Valeriu Binig, moderator al discutiilor din cadrul evenimentului.

  Cititi maine, pe Green Report, care sunt piedicile din calea dezvoltarii sectorului energetic din surse regenerabile in Romania.

  Raluca Petrescu

  Sursa: green-report.ro