ajax loader container

Barbatii emit cu 7 kilograme mai mult CO2, intr-o zi, decat femeile

WIND MEASUREMENTS

 • 04 2011 29
  Se vorbeste mult despre despre gazele cu efect de sera emise din fabrici, restaurante sau de masini, dar v-ati gandit vreodata cat dioxid de carbon emit femeile sau barbatii?

  Daca nu, iata rezultatele a doua studii care demonstreaza ca barbatii emit cu 7 kilograme, intr-o zi, mai mult CO2 decat femeile, potrivit site-ului neo-planete.com.

  Unul dintre studii a fost facut de Centrul Interprofesional de Studii asupra Poluarii Atmosferice, care a prezentat, de curand, rezultatele unui raport al Consiliului de strategie climatica si dezvoltare durabila.

  Studiul sustine ca barbatii din Franta emit 39,3 kilograme de dioxid de carbon pe zi, in timp ce femeile nu emit decat 32,3 kilograme, ceea ce presupune o diferenta zilnica de 7 kilograme intre cele doua sexe.

  Acest lucru este determinat, potrivit cercetatorilor, de diferentele semnificative de comportament sau obiceiuri ale celor 2 sexe.

  Rezultatele obtinute de specialistii francezi vin sa le completeze pe cele ale unui alt studiu alcatuit in 2009 si publicat de Institutul de Cercetari suedez, FOI, ale carui rezultate au demonstrat ca in Suedia, Germania, Grecia si Norvegia, barbatii sunt mai „energofagi” si, in consecinta, mai „poluanti”.

  De exemplu, barbatii mananca mai multa carne, iar consumul, in restaurante, de alcool si tutun, este cu 30% mai mare decat cel al femeilor.

  Diferente semnificative se intalnesc si in cazul transportului, deoarece barbatii consuma mult mai mult  pentru masina lor, in comparatie cu femeile, fie pe benzina sau pe reparatii.

   

  taguri
  Sursa: green-report.ro