ajax loader container

Astazi e ultima zi a salonului Expobike. Prezenta aproape dubla fata de anul trecut.

WIND MEASUREMENTS

 • 04 2011 10
  Cine a ratat primele 2 zile ale salonului de biciclete Expobike de anul acesta mai poate merge astazi sa isi cumpere o bicicleta, accesorii, sau sa vada care sunt ultimele trenduri in materie de pedalat. 

  ”Asteptam in continuare vizitatori, daca vremea va fi la fel de furmoasa ca ieri. Pana acum, participarea a fost aproape dubla fata de anul trecut”, a declarat, pentru Green Report, Dragos Dimancea, organizator al evenimentului. 

  Potrivit acestuia, la editia de anul acesta a salonului participa peste 24 de firme expozante, reprezentand 80% din comerciantii de pe piata romaneasca. 

  Ajuns la cea de-a doua editie, Salonul de biciclete si accesorii Expobike si-a deschis portile vineri, la Romaero Baneasa. Amatorii de biciclete mai pot vizita expozitia pana la ora 18:00, iar intrarea este gratuita.

  Bicicleta electrica, noutatea editiei 2011

  Una dintre surprizele editiei de anul acesta a fost oferta generoasa de biciclete electrice, segment aproape inexistent pe piata romaneasca. Bicla motorizata are toate beneficiile celei traditionale, dar ofera ciclistului posibilitatea sa se descurce in situatii mai speciale, precum suprafetele in rampa, sau sa evite epuizarea pe distante lungi. 

  ”In strainatate, bicicleta electrica este un adevarat trend. A aparut initial ca solutie pentru persoanele varstnice, care nu mai pot conduce masina, dar este folosita acum de toate segmentele de varsta”, explica Dragos Dimancea.

  Preturile bicicletelor electrice de la Expobike pornesc de la 1.500 de euro. 

  Potrivit organizatorilor, MTB-ul ramane la mare cautare pentru romani, insa un segment care creste vertiginos este cel al bicicletelor de oras. Acesta este un semn ca romanii incep sa se orienteze tot mai mult catre tipul de mediu pentru care folosesc bicicleta. 

  In paralel cu Expobike, in perioada 9-10 aprilie, tot la Romaero, s-a desfasurat Salonul de motociclete, accesorii si echipamente SMAEB, ajuns la cea de-a 9-a editie. 

  Cei care nu au bicicleta dar isi doresc totusi sa pedaleze si sa faca miscare au la dispozitie centrele de inchiriere "I'Velo", oferite de Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank, ce si-au deschis portile pentru editia 2011.

  “I’Velo”, cel mai important program de bike-sharing gratuit din Romania, se afla sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor si se desfasoara in Bucuresti, Cluj-Napoca, Brasov, Iasi si Constanta. Prin intermediul programului, sunt puse la dispozitia doritorilor 1.100 de biciclete: 500 in Bucuresti, 100 in Brasov, 135 in Cluj-Napoca, 135 in Iasi si 135 in Constanta. 

  Raluca Petrescu

  Sursa: green-report.ro