ajax loader container

Al doilea cutremur violent din Japonia a avut 6,6 grade pe scara Richter

WIND MEASUREMENTS

 • 03 2011 12
  Un nou cutremur violent, cu magnitudinea 6,6 grade pe scara Richter, s-a produs sambata dimineata în Japonia, în prefectura Niigata, din nord-vestul tarii, informeaza Mediafax.

  Hipocentrul acestuia a fost localizat la numai un kilometru adancime, potrivit institutului american de geofizica USGS, care a evaluat magnitudinea acestuia la 6,2.

  Trei sferturi de ora mai tarziu s-a produs o noua replica puternica, al carei hipocentru a fost localizat tot la un kilometru adancime, potrivit institutului american de geofizica USGS.

  Politia a anuntat ca a primit informatii despre alunecari de teren în orasul Tokamachi. De asemenea, s-au produs avalanse în aceeasi regiune dar si în vecinatatea orasului Tsunan.

  Constructii din lemn, între care o primarie si un garaj, au fost distruse si mai multe portiuni din Drumul 117 au fost blocate în satul Sakae, în prefectura Nagano, a declarat un oficial local citat de Kyodo. Replici puternice se produc în continuare pe coasta de nord-est a Japoniei, devastata vineri de cel mai puternic cutremur inregistrat vreodata în aceasta tara.

  Mihaela Pavnutescu
   

  Sursa: green-report.ro