ajax loader container

ABB a primit comenzi in valoare de 24 milioane USD in domeniul energiei eoliene

WIND MEASUREMENTS

 • 01 2011 25

  Noua statie va conecta un parc eolian de 700 MW la reteaua nationala de transport al energiei

  ABB, grupul lider in domeniile energetic si al automatizarilor, a castigat comenzi in valoare de 24 milioane USD in vederea construirii unei noi statii care sa transforme energia provenita de la un parc eolian de 700 MW si sa o integreze in cadrul retelei nationale de transport al energiei. Comenzile au fost primite in trimestrul patru al anului 2010 din partea Transelectrica – Compania Nationala de Transport al Energiei si a unui consortiu format din patru companii europene.

  Statia de 400 kV cu izolatie in aer (AIS) va fi amplasata in regiunea Tulcea, pe malul Dunarii. In cadrul contractului la cheie, ABB este responsabila pentru proiectare, inginerie, furnizarea echipamentelor necesare si punerea in functiune a statiei.

  Echipamentele principale care vor fi livrate in cadrul acestui proiect vor include o gama de echipamente de comutatie, transformatoare de putere, transformatoare de masura, echipamente pentru control si protectie, cat si un sistem de automatizare pentru statii de tip IEC 61850 care va facilita comunicarea cu statia.

  “Acesta este inca un exemplu despre modul in care tehnologia ABB ajuta la integrarea energiei curate, regenerabile in cadrul retelelor de transport al energiei”, a spus Oleg Aleinikov, seful departamentului ABB pentru statii electrice, parte a Diviziei Sisteme Energetice. “Statia va asigura cresterea disponibilitatii de energie si consolidarea fiabilitatii retelei electrice”.

  Consortiul care finanteaza proiectul se afla sub coordonarea companiei Verbund din Austria, care este compania mama a Alpha Wind si CAS Regenerabile, doi dintre membrii consortiului. Alti parteneri sunt Beta Wind din Romania si Land Power Inergia din Italia.

  ABB (www.abb.com) este lider în tehnologiile energetice şi de automatizări care permit clienţilor din domeniul utilitătilor şi industriei să îşi îmbunătăţească performanţele, diminuând impactul asupra mediului inconjurător. Grupul ABB operează în aproximativ 100 de ţări, având in jur de 117000 angajaţi.

  Sursa: businesslive.ro