ajax loader container

74 de investitori, 112 parcuri eoliene si peste 1.500 de turbine eoliene in judetul Tulcea

WIND MEASUREMENTS

 • 04 2011 06
  Viorica Bâscă, directorul Agenţiei de Protecţia Mediului (APM) Tulcea, a declarat pentru Romania Libera că “74 de investitori au obţinut autorizaţii de mediu pentru construirea a 112 parcuri eoliene în care vor fi amplasate peste 1.500 de turbine eoliene pentru producerea energiei electrice.”

  Proiecte pentru astfel de investiţii sunt mai multe, dar unele nu se pot realiza din cauza restricţiilor impuse de existenţa ariilor protejate din reţeaua de situri Natura 2000” a mai declarat directorul APM Tulcea citat de RL.

  În decembrie 2010, la Agighiol a fost pus în funcţiune primul parc eolian construit de concernul italian Enel. Respectivul parc furnizează deja sistemului energetic naţional 30 de MW. Astfel de investiţii sunt în curs de finalizare şi în satul vecin Valea Nucarilor.

  La Baia şi Topolog funcţionează, de asemenea, turbine eoliene şi în alte zece locaţii au fost demarate astfel de investiţii.

  Specialistii susţin că investiţiile în parcurile eoliene aflate în derulare în judeţul Tulcea vor costa peste cinci miliarde de euro şi vor furniza peste 4.000 MW.
  Sursa: businesslive.ro