ajax loader container

2% pentru Green Revolution inseamna biciclete gratuite, infrastructura pentru biciclisti, sustinerea Legii Picnicului, educatia ecologica pentru copii

WIND MEASUREMENTS

 • 04 2011 29
  Alatura-te revolutiei verzi pe care o promovam si ajuta proiectele Asociatiei Green Revolution sa devina realitate, prin directionarea a 2% din impozitul pe venit, pana pe 15 mai 2011.

  Prin proiectele de ecologie urbana pe care Asociatia Green Revolution le are in derulare, in 2010-2011, s-au creat peste 70 de locuri noi de munca pentru studenti si tineri absolventi.

  In plus, Green Revolution a reusit sa realizeze cel mai mare proiect de bike-sharing gratuit din Romania – „I Love Velo“, cu centre de inchiriere deschise in Bucuresti, Targu Mures, Iasi, Cluj-Napoca si Constanta. In 2011, proiectul a fost extins si la nivelul orasului Brasov.

  Anul trecut, peste 200.000 de utilizatori au pedalat gratuit multumita programului „I Love Velo“, iar anul acesta Asociatia Green Revolution estimeaza o dublare a numarului.

  „StudentObike“ este un alt proiect in premiera nationala, marca Green Revolution, desfasurat in orasele Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi si Brasov. Proiectul este destinat studentilor care vor sa inchirieze gratuit biciclete.

  Infrastructura pentru biciclisti in toate orasele mari din tara este unul dintre obiectivele Green Revolution. Asociatia organizeaza constant actiuni, evenimente si conferinte in acest scop.

  De asemenea, Green Revolution a reusit realizarea primului proiect de lege privind colectarea selectiva obligatorie in institutiile statului - Legea 132/2010. Acum, Asociatia ajuta la implementarea legii si are in desfasurare realizarea unei campanii nationale de comunicare si informarea in institutiile vizate.

  Tot la capitolul legislativ, Green Revoltion militeaza pentru un mediu inconjurator curat si respect fata de natura. Asociatia a initiat Legea Picnicului, aflata in prezent la Senat pentru dezbatere. Mai mult, organizatia non-profit pregateste o campanie nationala de educare si informare in acest sens, si isi propune sa finanteze amenajarea zonelor de picnic in zonele periurbane.

  Nu in ultimul rand, Asociatia Green Revolution isi propune sa realizeze primul proiect de arta si cultura in parcurile din Bucuresti si mai multe programe de educatie ecologica pentru copiii din scoala generala.

  Conform Art. 57, alineat 4, din ,,Impozitul pe venit" al Codului Fiscal al Romaniei, orice persoana fizica poate directiona 2% din impozitul pe venit - impozit care ii revine statului obligatoriu - catre o organizatie nonprofit.

  Pana pe 15 mai 2011, oricine poate decide catre ce asociatie/fundatie directioneaza 2% din impozitului pe venitul din 2010.

  Afla aici mai multe detalii.

  Bogdan Tupilat
   

  Sursa: green-report.ro