ajax loader container

17 februarie, Ziua Victoriei impotriva Vanatorii de Balene 

WIND MEASUREMENTS

 • 02 2011 19
  In contextul in care Japonia a anuntat la inceputul saptamanii ca isi suspenda operatiunile de capturare a balenelor din Oceanul Antarctic, organizatia conservationista Sea Shepherd a declarat ziua de 17 februarie drept “Ziua Victoriei in Oceanul de Sud”, informaza Ecorazzi.

  Navele japoneze au facut stanga imprejur de indata ce oficialii guvernamentali au anuntat decizia de a rechema flota de vanatoare, a precizat capitanul Alex Cornelissen, reprezentantul Sea Shepherd.

  Ministrul Pescuitului din Japonia, Michihiko Kano, a regretat decizia de a termina sezonul de vanatoare devreme.

  Purtatorul de cuvant al guvernului japonez, Yukio Edano, a adaugat ca vor fi luate masuri clare pentru a asigura continuarea vanatorii in scopul cercetarii fara a ceda sabotajului conservationistilor.

  Potrivit estimarilor facute de Sea Shepherd, Japonia si-a atins doar 10% din cota de vanatoare stabilita initial.

  „Credem ca au reusit sa vaneze intre 30 si 100 de balene, dintr-o cota de 985. Cred ca am salvat circa 90% din balenele pe care doreau sa le captureze, ceea ce e destul de bine”, a declarat capitanul Alex Cornelissen.

  Navele organizatiei Sea Shepherd vor ramane in Oceanul Antarctic pentru a escorta flota japoneza spre nord.

  „Nu vom parasi sanctuarul balenelor pana cand nu va pleca si ultima nava de vanatoare”, a declarat capitanul unei nave Sea Shepherd, Locky MacLean.

   

  Sursa: green-report.ro