ajax loader container

1 Mai pe bicicleta: Rezerva-ti o bicicleta din timp pe i-velo.ro

WIND MEASUREMENTS

 • 04 2011 29

  Asociatia Green Revolution va invita la miscare in aer liber de 1 Mai. De aceea, va pune la dispozitie i-velo.ro, unde va puteti rezerva o bicicleta din timp pentru un week-end intreg.

  Numai in weekend-ul de Paste, centrele de bike-sharing din Capitala au inregistrat peste 2.100 de inchirieri, iar de la deschiderea lor de anul acesta, un total de 24.124.

  Astfel, pentru un plus de confort si siguranta ca aveti o bicicleta numai pentru dumneavoastra, puteti folosi pagina www.i-velo.ro, recent lansata de Raiffeisen Bank si Asociatia Green Revolution. www.i-velo.ro este pagina de internet a celui mai mare program de bike-sharing din Romania - I Love Velo. Pe site, pasionatii de ciclism pot rezerva biciclete pe care le pot folosi exclusiv pe o perioada de pana la doua zile.

  Sistemul de rezervari online functioneaza incepand din 19 aprilie pentru centrul H2 din Bucuresti (zona Expoflora, parcul Herastrau). Urmeaza centrele H1, Tineretului si Izvor din Capitala, si centrele din Brasov, Cluj-Napoca, Iasi si Constanta.

  Utilizatorii pot rezerva din orice centru 1-4 biciclete pe o perioada maxima de doua zile. Taxa pentru o ora de pedalat I’Velo este 3 lei/bicicleta iar pentru o zi, 15 lei/bicicleta. ,,In felul acesta utilizatorii I’Velo ne pot ajuta sa sustinem dezvoltarea proiectului I’Velo atat in orasele in care suntem prezenti cat si in alte orase din tara”, a adaugat Raluca Fiser.

  Bicicletele ”I’Velo” din tara au fost inchiriate, pana azi, de aproape 42.200 de ori, de la lansarea proiectului, in acest an, la sfarsitul lunii martie. Numai in Bucuresti, peste 28.000 de utilizatori au folosit bicicletele ”I’Velo”, puse la dispozitie de Asociatia Green Revolution.

  ,,Vrem sa ii incurajam pe oameni sa foloseasca bicicleta in loc de masina. Acest lucru inseamna inclusiv ca bicicleta nu este doar mijloc de agrement, in week-end ci chiar mijloc de transport la si de la serviciu. Prin inchirierea pe internet, ai la dispozitie bicicleta mai mult timp. Tentatia de a o folosi si in afara parcului va fi cu atat mai mare”, a declarat Corina Vasile, director Comunicare Raiffeisen Bank.

  ,,Site-ul www.i-velo.ro are tripla functionalitate. In primul rand, este cartea noastra de vizita, a proiectului si a partenerilor nostri. In al doilea rand, este locul in care iubitorii de biciclete si utilizatoriii nostri, in special, pot gasi informatiile de care au nevoie, pot gasi comunitatea cu care se identifica. In al treilea rand, site-ul aduce o gama noua de servicii , cel mai important fiind sistemul de rezervari online”, a explicat Raluca Fiser, presedinte Green Revolution.

  I Love Velo” este cel mai important program de bike-sharing gratuit din Romania, desfasurat sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor, in parteneriat cu Primariile Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi, Constanta si Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

  Actualul sezon este deschis din martie pana in noiembrie 2011, in fiecare zi, de la 10 la 20 si are un parc de biciclete de 1.100 de unitati. Centrele I Love Velo pot fi gasite in Bucuresti - parcul Herastrau, Tineretului si Izvor, Cluj Napoca - Sala Sporturilor, Iasi - zona Rapa Galbena, Brasov – b-dul Eroilor/Primaria Municipiului Brasov, Constanta - Parcul Tabacariei.

  Bogdan Tupilat

  Sursa: green-report.ro